Despre Ena Training

Ena Training, Centrul de Training dedicat compozitelor Micerium in Romania, este o Companie – Proiect care si-a propus, pe parcursul ultimilor ani, sa promoveze prin Cursuri Teoretice si Hands On cunostinte esentiale in domeniul Restaurarilor Directe si Indirecte prin Rasini Compozite, folosind metode moderne, minim invazive. Materialele folosite in cadrul cursurilor sunt compozitele companiei italiene Micerium, grupate sub denumirea “Enamel Plus”. Ena Training este importator al Sistemului Micerium in Romania.

Viziune

“Placut cu adevarat este numai ceea ce-i lucrat cu ingrijire”, scria Thomas Mann in romanul Muntele vrajit.

Daca in Arta, Omul cauta sa redea prin diferite mijloace Natura insasi, noi stomatologii suntem in cautarea unor materiale de restaurare ideale, in dorinta de a ne apropia de natura desavarsita a dintilor.

Astazi toate materialele restaurative au calitati estetice excelente si comparabile. Ce cunoastem insa mai putin sunt proprietatile lor mecanice si functionale in raport cu ocluzia.

Echilibrul ocluzal al pacientului este bunul pretios pe care medicul trebuie sa il pastreze sau, in cazul disfunctiilor, sa il restaureze.

Valori

In urma cu 20 de ani Dr. Lorenzo Vanini impreuna cu compania Micerium au schimbat complet filozofia estetica a compozitelor, mai intai cu Enamel Plus HFO si apoi cu Enamel Plus HRi, primul compozit cu acelasi indice de refractie cu al smaltului natural.

Acum a aparut pe piata Enamel Plus HRi Function, singurul compozit cu caracteristici mecanice si functionale identice cu ale aurului dentar si similare smaltului natural. Enamel Function este indicat pentru restaurarea biofunctionala minim invaziva a zonelor laterale, respectand sistemul neuromuscular.

Este ideal pentru utilizarea in zonele posterioare, prin tehnica directa sau indirecta in special in reabilitarile protetice minim invazive.

Cursuri Ena Training

Pornind de la conceptul studiului naturii dintilor, al jocului intre transparent, translucid si aproape opac, dupa care a fost gandit si creat acest material cu proprietati similare tesuturilor dentare naturale, cursurile au ca scop deprinderea notiunilor elementare de estetica dentara, de intelegere a culorii dintilor in lumina teoriei celor 5 dimensiuni ale culorii dupa Lorenzo Vanini, introdusa cu aproape 20 de ani in urma, de preparare minim invaziva a structurilor dentare, de adeziune la substrat precum si de stratificare a rasinilor compozite, folosind procedee si tehnici moderne.

142 cursuri organizate

Dr. Cristina Ghita, lider de opinie Micerium in Romania, organizeaza periodic cursuri despre adeziunea si stratificarea rasinilor compozite in zona frontala si laterala.De curand, sustine cursul de esecuri in restaurarile directe prin rasini compozite. Isi desfasoara activitatea in cadrul cabinetului stomatologic Periodent, preocupandu-se constant de stomatologia estetica minim invaziva.

Din 2008 sustine cursuri de adeziune si sisteme adezive, teoria culorii, precum si despre tehnici de stratificare naturala a rasinilor compozite. Din 2011 devine lider de opinie pentru Micerium in Romania. In 2013 infiinteeaza “Ena Training”, Centrul de Training pentru compozitele Micerium in Romania, un proiect “indraznet” care se adreseaza atat medicilor stomatologi cat si studentilor.

Dr. Cristina Ghita a absolvit facultatea de Stomatologie din cadrul “UMF Carol Davila” Bucuresti in 1998. Devine medic specialist in stomatologie generala din 2003 si medic primar din 2008.

 • E cel bun curs la care am participat. Cel mai mare + pe care l-am observat este atenția pe care ne-a acordat-o Cristina fiecaruia dintre noi la partea de hands… read more

  Loredana Lore Avatar Loredana Lore
  18 mai 2019

  Un curs de nota 10 unde am cunoscut oameni frumosi si unde cu siguranta voi reveni. Va multumesc pentru un curs bogat in tips and tricks si pentru atmosfera primitoare.

  Cosmin Codres Avatar Cosmin Codres
  27 ianuarie 2020

  Un curs foarte util care m-a ajutat extrem de mult în realizarea obturatiilor pe dintii frontali si laterial Dr Cristina este o persoana minunata recomand

  Taif Zaji Avatar Taif Zaji
  11 decembrie 2022

  Recomand cu mare drag! Multa pasiune, rabdare si o multitudine de lucruri invatate! Atmosfera perfecta pt invatat!

  Carmen Graure Avatar Carmen Graure
  18 decembrie 2018

  Sunt recunoascatoare ca am avut șansa sa o cunosc pe Cristina, o persoana încântătoare, un medic dedicat și ultra pregătit. Un curs cu adevarat edificator in domeniul odontologiei! Atmosfera creata… read more

  Ela Florea Avatar Ela Florea
  27 martie 2021

  Ești un om minunat, Cristina! A fost o onoare pentru mine să te cunosc, să te ascult și îți mulțumesc din suflet pentru acest curs cu totul altfel decât toate… read more

  Teodora Baltariu Avatar Teodora Baltariu
  15 mai 2021

  Am avut parte de o experienta foarte placuta, activitatea a fost antrenanta iar dr.Cristina Ghita a fost de nota 10 si mai mult, un om deosebit pe care imi… read more

  Cristina Capetti Avatar Cristina Capetti
  22 iunie 2020

  Un curs pe care nu îl voi uita niciodată…îl recomand cu cea mai mare plăcere și încredere…Dr. Cristina Ghiță,un om extraordinar și cu un profesionalism desăvârșit!!!

  Bogdan Vulcanescu Avatar Bogdan Vulcanescu
  24 octombrie 2020

  Un curs ALTFEL! Atmosfera relaxanta, ai ocazia sa afli raspunsul la orice intrebare, la finalul zilei de curs pleci dornic sa faci lucrurile mai bine! Recomand din suflet!

  Madalina Avram Avatar Madalina Avram
  28 februarie 2023

  Deosebit cursul, deosebita Cristina, mi-a plăcut mult. Am învățat multe informații noi pentru mine (stratificare,elemente noi privind adeziunea, tehnici de finisare si lustruire- mi-a placut maxim sistemul… read more

  Anca Barbu Avatar Anca Barbu
  24 aprilie 2019
 • Recomand cu mare drag. Îți mulțumesc mult pentru informațiile primite.

  Daniel Rapcau Avatar Daniel Rapcau
  20 aprilie 2019

  Un curs complet, unde ti se explica tot ce doresti pe care il recomand oricui, cu un profesor cum rar gasesti ps: mancarea este la superlativ :)))

  Stefan Stanescu Avatar Stefan Stanescu
  24 octombrie 2020

  Super tare! Bine structurat, clar , punctual. Discuție liberă ca între doctori, atmosfera calda plăcută relaxanta!!!

  Tiberiu Dinulescu Avatar Tiberiu Dinulescu
  3 mai 2019

  Un curs foarte bun care mi-a elucidat multe neclaritati, totodata nonconformist prin organizare. Multumesc echipei enatraining!

  Zorila Razvan Avatar Zorila Razvan
  23 noiembrie 2019

  Prezența la cursul desfășurat în 2 zile susținut de doamna dr Cristina Ghiță este un MUST în cariera oricărui medic stomatolog, inclusiv a colegilor la inceput de cariera, pentru a… read more

  Cristina Ghincov Avatar Cristina Ghincov
  24 aprilie 2021

  Un curs grozav, interactiv cu aplicabilitate imediata. Multumesc dr Cristina Ghita!

  Lucia Vasile-Nicolescu Avatar Lucia Vasile-Nicolescu
  17 octombrie 2020

  De departe unul dintre cele mai bune cursuri la care am participat! Merita si daca ar trebui sa faci 10 ore cu tirul ca sa ajungi la curs 😉

  Feroiu Vraciu Irina Oana Avatar Feroiu Vraciu Irina Oana
  13 iunie 2020

  Tocmai am fost la un curs minunat!! Multumesc mult de tot ! ❤️

  Octavia Tofan Avatar Octavia Tofan
  25 ianuarie 2020

  Recomand cu incredere cursul Doamnei Dr. Cristina Ghita. Am plecat cu un bagaj important de cunostinte utile despre compozite in zona anterioara. Atmosfera a fost foarte primitoare, Doamna Dr. ne-a… read more

  Paolo Di Francesco Avatar Paolo Di Francesco
  10 decembrie 2022

  Un curs bine structurat, foarte bine documentat, antrenant, un curs în care am lămurit toate „nelămuririle”. Dr Cristina Ghiță este un om deosebit, o atmosfera cozy , iar mâncarea delicioasă!!!

  Gabriela Anghel Avatar Gabriela Anghel
  22 ianuarie 2021

Ena Training, Centrul de Training dedicat compozitelor Micerium in Romania, este o Companie – Proiect care si-a propus, pe parcursul ultimilor ani, sa promoveze prin Cursuri Teoretice si Hands On cunostinte esentiale in domeniul Restaurarilor Directe si Indirecte prin Rasini Compozite, folosind metode moderne, minim invazive.

© Copyright 2021 Ena Training. Toate drepturile rezervate.

Need Help? Chat with us
Inainte de a initia o conversatie, trebuie sa acceptati politica de confidentialitate.